Rooney får uppvisningsmatch – pengar till välgörenhet

bet365

Rooney hyllas med uppvisningsmatch – pengarna till välgörenhet

Old Trafford kommer stå värd för en uppvisningsmatch den 3 augusti 2016 för att hylla lagkaptenen Wayne Rooney och samla in pengar till välgörenhet.

Wayne Rooney, 30, har spelat i Manchester United sedan augusti 2004. Detta kommer att uppmärksammas i augusti 2016 – när engelsmannen tillhört klubben i tolv år – i form av en uppvisningsmatch på Old Trafford. Matchen är preliminärt satt till den 3 augusti 2016.

Tackar supportrarna för deras stöd

På begäran av Rooney själv kommer alla pengar som blir över efter det att kostnaderna är betalda (vinsten) doneras till olika välgörenhetsorganisationer. United-kaptenen har också skapat en egen stiftelse, Wayne Rooney Foundation, som ska syssla med välgörenhet.

– Jag skulle vilja tacka alla som varit involverade i att göra den här uppvisningsmatchen till verklighet, berättade Rooney på Uniteds officiella hemsida. Mest av allt vill jag tacka supportrarna för deras otroliga stöd för mig och laget sedan jag kom till klubben.

På jakt efter målrekordet

Under sina tolv år i Manchester United har Wayne Rooney varit med och vunnit fem Premier League-titlar samt en Champions League-titel. Utöver det också fyra titlar i engelska supercupen, tre titlar i engelska ligacupen och en gång världmästare för klubblag.

Rooney har sammanlagt gjort 236 mål för United, vilket ger honom en tredjeplats på listan över klubbens bästa målskyttar genom tiderna efter Bobby Charlton (249) och Denis Law (237).

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply