Ronaldo aktuell för återkomst till Premier League

Superstjärnan kan bli lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic

Enligt Daily Star så kan Cristiano Ronaldo komma att byta klubbadress i sommar. Jorge Mendes, som är agent åt både José Mourinho och Cristiano Ronaldo, uppges kunna genomföra en övergång till Manchester United för Ronaldo om klubben är redo att punga ut den krävda övergångssumman på 970 miljoner kronor.

Cristiano Ronaldo är en av världens bästa spelare och mest fruktade målskyttar. Den här säsongen har den numera 31 år gamle portugisen svarat för 51 mål på 47 tävlingsmatcher i sin spanska klubb Real Madrid. Ronaldo kom till Real Madrid från Manchester United 2009, och efter sju år i Spanien så uppges han nu vara aktuell för en återkomst till Manchester United.

De senaste dagarna har mycket handlat om ”när” snarare än ”om” Mourinho presenteras som ny tränare i Manchester United. Det har även skrivits allt mer om klubbens intresse för Zlatan Ibrahimovic och att en övergång ska vara aktuell om Mourinho tar över som tränare. Nu uppges alltså ingen mindre än Cristiano Ronaldo vara aktuell för United och det är inget snack om att det är Manchester-klubben som är ryktenas klubb den här sommaren.

Agenten kan ”få affären att genomföras”

José Mourinho kan som sagt snart presenteras som ny tränare för Manchester United. Mourinho har samma agent som Cristiano Ronaldo, nämligen Jorge Mendes, och nu skriver Daily Star att Jorge Mendes kan ”få affären att genomföras” så länge Manchester United vill genomföra affären och betala den övergångssumma som krävs av Real Madrid.

Den spanska huvudstadsklubben uppges kräva 80 miljoner pund, motsvarande 970 miljoner kronor, för Ronaldo, och om Manchester United accepterar övergångssumman så uppges alltså nyckelpersonen i övergången, agenten Jorge Mendes, kunna genomföra den här stora affären, som även skulle ge honom själv ett stort tillskott i kassan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply