Red Bull vill köpa upp West Ham

West Ham kan bli nästa klubb som blir uppköpta av Red Bull

Red Bull och deras fotbollsprojekt är troligtvis en av de mest hatade i fotbollsvärlden. Nu kan företaget vara på väg att köpa in sig i den engelska fotbollen då man förbereder en övertagning av West Ham United.

Red Bull bestämde sig för runt 10 år sedan att bli involverad i fotbollsvärlden med ett syfte: att göra reklam och tjäna pengar genom sitt varumärke. Energidrycks-företaget satsade först stenhårt på Red Bull Salzburg, men den satsningen lades ner efter att man misslyckats kvalificera sig för Champions League. Satsningen vändes istället mot Red Bull Leipzig som hade större möjligheter att bli stora i och med att pengarna är betydligt större i Tyskland än i Österrike.

Man har även lag i Brasilien och USA som heter Red Bull, men det är Leipzig som är huvudprojektet. Visst har man lyckats rent sportsligt, RB Leipzig ligger nämligen tvåa i Bundesliga som nykomlingar. Tidigare har företaget avslöjat att man vill investera i ett engelskt fotbollslag och ta Premier League med storm. Nu förbereder man ett bud på West Ham United för att ta över klubben.

Kostar över 2 miljarder

Det är 90min som avslöjar att Red Bull vill ta över West Ham helt, eller bli majoritetsägare i klubben inom den närmsta framtiden. Klubben är värderad till cirka 2,2 miljarder kronor och skulle kosta minst så mycket att ta över för Red Bull. Om man beslutar sig för att köpa in sig i klubben så skulle West Ham troligtvis byta namn så att RB, Red Bull, finns med i klubbnamnet.

Red Bull borde veta att West Hams supportrar är väldigt emot ”den moderna fotbollen” och allt med företags inblandning att göra. Deras nuvarande ägare är nämligen supportrar till klubben och om Red Bull tar över så skulle fansen säkerligen protestera högljutt. Största delen av supportrarna är också utav arbetsklassen och flertalet av West Ham-fansen lever relativt fattigt. Man vill att West Ham ska vara den arbetsklassklubben som den alltid varit och inte bli en kommersiell klubb som Red Bull skulle få den att bli.

Se även: Red Bull vill köpa supertalangen Alexander Isak.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply