Officiellt: Victor Nilsson Lindelöf till Manchester United

Efter många månaders väntan är han klar

Manchester United, som uppges ha jagat Benficas talangfulle mittback Victor Nilsson Lindelöf under en längre tid, har nu gjort det officiellt på sin hemsida att de har kommit överens med Benfica om en värvning av försvarstalangen.

Benfica tog hem dubbeln i Portugal för ytterligare en säsong. De knep ligavinsten och fick även med sig den portugisiska cupen, med viktige försvarskuggen Victor Nilsson Lindelöf som mittback. Den blott 22-årige försvararen har under sin tid i Portugal vuxit till att bli en viktig del av det framgångsrika laget, men har också ryktats komma att lämna under en längre tid. Många klubbar har fått upp ögonen för Lindelöf, som har presterat riktigt bra i Primeira Liga.

En av de klubbar som länge haft ögonen på Lindelöf är Manchester United. José Mourinho har länge ryktats vara ute efter försvararens signatur, då han vill strama upp sin backlinje under sommaren. Nu har United offentliggjort på sin hemsida att en affär med Benfica och Lindelöf är klar. Det skall fortfarande göras en medicinsk undersökning och de personliga villkoren måste kommas överens om innan han står på Uniteds lönelista.

Det står heller inte klart vad övergångssumman landar på, men Aftonbladet skriver att det bör ligga i regionerna runt 400 och 450 miljoner kronor. Detta gör Lindelöf till Sveriges dyraste försvarare någonsin och, efter Zlatan Ibrahimovic, den dyraste svensken överhuvudtaget.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Victor Nilsson Lindelöf

Sedan Lindelöf blev uppflyttad till Benficas A-lag 2015 har han gått från klarhet till klarhet, blivit ordinarie i Benficas försvarslinje och stärkt dem i deras Champions League-kampanj. Han lyckades även halka in i det U21-lag som tog guld i U21-EM 2015 och är numera en ordinarie spelare även i det svenska a-landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply