Officiellt: Sunderland lånar från Rubin Kazan

Yann M´vila klar för spel i Sunderland den kommande säsongen

Efter att Leroy Fer under gårdagen misslyckades med läkarundersökningen så ställde Sunderland direkt in siktet på Yann M´vila. En dag senare är nu övergången i hamn. Fransmannen lånas in över ett säsongslångt lån från Rubin Kazan.

Leroy Fer var spelaren som låg högst upp på Sunderlands önskelista över centrala mittfältare. En överenskommelse var i hamn men till sist så lyckades den holländske landslagsspelaren inte ta sig igenom den obligatoriska läkarundersökningen. Under sommaren har det även ryktats om Yann M´vila som en backup-plan till holländaren och nu har klubben gjort klart med fransmannen.

”Fick en bra känsla”

Sunderland bekräftar idag på sin officiella hemsida att man lyckats värva just M´vila på ett lån som sträcker sig över säsongen 2015/2016. Den franske landslagsspelaren ansluter här närmast ifrån ryska Rubin Kazan, där han spenderat de senaste två säsongerna om man bortser från ett lån till Inter.

25-åringen är nöjd med sin nya klubbadress.
– Jag är väldigt glad över att nu tillhöra Sunderland. Jag fick en riktigt bra känsla när jag tränade med laget. Alla i laget välkomnade mig med öppna armar och jag har en skön feeling inför den stundande säsongen, sa M´vila till Sunderlands hemsida.

– Jag kan även tillägga att jag under en längre tid har velat spela i Premier League, så nu när jag väl får chansen är jag väldigt lycklig.

Blir Sunderlands femte nyförvärv

Lee Congerton, Sunderlands sportchef, är exalterad över klubbens senaste signering.
– Yann är en spelare som är högt rankad bland många av Europas största klubbar och han har även spelat i det franska landslaget sedan tidig ålder.

– Premier League blir en ny utmaning för honom, men jag vet att han ser fram emot det och vi i Sunderland vill välkomna honom till klubben.

Yann M´vila, som har 22 A-landskamper för Frankrikes på meritlistan, blir Sunderlands femte nyförvärv inför 2015/2016 och tidigare har Jeremain Lens, Sebastian Coates, Younes Kaboul och Adam Matthews kritat på för ”Black Cats”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply