Officiellt: Schweinsteiger helt klar för United

Tyske mittfältaren har fullbordat sin övergång

Nu är det definitivt klart att Bastian Schweinsteiger spelar i Manchester United nästa säsong. Den förre Bayern München-mittfältaren har skrivit på för tre år i Premier League-klubben.

Under lördagen rapporterade Manchester United på klubbens officiella hemsida att de nått en överenskommelse med Bayern München gällande Bastian Schweinsteiger, 30. Det som fattades för att göra övergången fullbordad var den obligatoriska läkarundersökningen och de personliga detaljerna i kontraktet. United meddelade samtidigt att de skulle komma med ytterligare ett uttalande så fort som övergången var klar – och det är nu.

Schneiderlin klar för United samtidigt

The Red Devils åkte under måndagseftermiddagen i väg till Seattle på den amerikanska västkusten för att delta i försäsongsturneringen International Champions Cup, som de vann förra året. Managern Louis van Gaal var väldigt mån om att få med så många nyförvärv som möjligt redan i början på turnén – och passande nog blev både Schweinsteiger och Southampton-mittfältaren Morgan Schneiderlin, 25, klara för klubben precis i lagom tid för att hinna med planet till USA. Tidigare under sommaren har van Gaal också förstärkt truppen med ytterbacken Matteo Darmian, 25, och yttern Memphis Depay, 21.

Lämnar Bayern efter sjutton år och 500 matcher

Schweinsteiger har skrivit på ett treårskontrakt med United och lämnar därmed Bayern München efter sjutton år i klubben (varav tretton år i A-laget). Sammanlagt noterades han för 68 mål och 101 assist på 500 matcher för Bayerns A-lag och utöver det var han med och vann en hel drös olika titlar, bland annat åtta Bundesliga-titlar, sju cuptitlar och en Champions League-titel. Den tyske landslagsmittfältaren var också en del av det lag som gick och vann hela VM-turneringen i Brasilien 2014 efter finalsegern mot Argentina. 30-åringen har 111 A-landskamper för Tyskland på meritlistan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply