Officiellt: Manchester United förlänger inte med Zlatan Ibrahimovic

Officiellt: Manchester United förlänger inte med Zlatan Ibrahimovic

United förlänger inte med Zlatan

Efter mycket om och men, många rykten och diskussioner, står det nu klart att Manchester United inte kommer att förlänga med Zlatan Ibrahimovic till nästa säsong, och Ibra får nu hitta en annan klubb, med siktet inställt på USA eller Italien.

Under fredagen släppte Premier League listan med de spelare som fått nya kontrakt av sina klubbar, respektive de som blivit släppta av sina klubbar, och bekräftade de rykten som har cirkulerat ett tag, att Zlatan Ibrahimovic kommer att lämna Manchester United. Den svenske anfallaren var den ende i United som inte fick ett förlängt kontrakt, och får således finna en ny klubb till sommaren.

Tidigare hade spelarens agent, Mino Raiola, uttalat sig om situationen och hållit en dörr öppen för att eventuellt stanna på Uniteds lönelista.

– Han vill stanna i England och på toppen. Om han ser att han är en värdefull tillgång för United kommer han stanna. Men han vet att han kan vara en värdefull tillgång för andra toppklubbar också. Jag tror det är respektfullt att prata med Manchester United och se vad alla involverade parter vill, sade Raiola då i en intervju.

Nu är det officiellt att svensken inte kommer att fortsätta i United. Han missade de tio sista matcherna på säsongen med klubben, då han drog på sig en knäskada som kommer hålla honom borta från spel resten av året, men han hann bidra med 28 mål på 46 matcher för United. Zlatan fick vinna ligacupen, Community Shield och Europa League tillsammans med the Red Devils.

Vart det bär av härnäst är det ingen som vet. Det har talats mycket om USA för Ibras del, med LA Galaxy och New York Red Bulls två möjliga alternativ. Därtill har Italien och Napoli luftats som en möjlighet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply