Officiellt: Joe Hart skriver på med Torino

Officiellt: Joe Hart skriver på med Torino

Vill testa sig själv i Serie A

Det har varit mycket snack om Joe Hart sedan det stod klart att målvakten inte är prioriterad av nye tränaren Pep Guardiola, som föredrar nyinvärvade Barcelonamålvakten Claudio Bravo, vilket har lett till att Hart nu sökt sig en ny klubb.

Det har gått många rykten om vart Joe Hart kan tänkas ta vägen, efter att han blivit bortprioriterad av nye tränaren Pep Guardiola. Harts spelsätt passar inte den nye tränaren, som istället tagit in Barcelonamålvakten Claudio Bravo som ordinarie målvakt. Detta har gjort att Hart har fått söka sig en ny klubb, och idag stod det officiellt att det blev Torino i italienska Serie A. Det handlar om ett säsongslångt lån och är en chans för Hart att få speltid.

– Torinos erbjudande kom vid rätt tillfälle för mig, på rätt sätt och jag är väldigt exalterad över att få testa mig själv i en viktig och vacker liga som Serie A, sade Hart om flytten till den nya klubben till klubbens hemsida.

– Alla känner till historien av målvakter i Italien, och jag är säker på att jag kan lära mig i Torino. Därför accepterade jag President Cairos erbjudande. Jag känner redan till [assisterande tränaren] Attilio Lombardo, vi vann mycket när vi jobbade tillsammans i Manchester och jag hoppas att få uppleva samma framgångar i år. Tränaren här vill ha ödmjukhet och ambition. Jag gillar det. Det är så jag vill vara, avslutade Hart.

– Det gör oss stolta, och demonstrerar vår vilja att bygga ett mer utmanande lag … Det är inte bara hans talang – Hart tar även med sig ödmjukhet och entusiasm, sade Torinos president Urbano Cairo om transfern.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply