Officiellt: Gayá stannar i Valencia – förlänger

bet365

Gayá förlänger kontraktet med Valencia

Flera av Europas största klubbar har länge jagat Valencias ytterback José Luis Gayá men nu ser 19-åringen ut att stanna i Valencia.

Valencia fortsätter satsningen på det nya projektet och förlänger med en av truppens mest jagade spelare. José Luis Gayá skrev under fredagsförmiddagen ett nytt kontrakt med Valencia, inte bara för att han vill stanna under en längre tid i klubben utan även för att göra det dyrare om Europas toppklubbar vill köpa loss honom. En av de viktigaste parterna i förhandlingarna har varit klubbens nye ägare Peter Lim som berättat om klubbens framtidsplaner och övertygat 19-åringen att skriva på det nya kontraktet.

Skriver på till 2020

Gayás nya kontrakt sträcker sig över ytterligare fem år och enligt spanska medier ska den nya utköpsklausulen ligga på 50 miljoner euro, en summa som troligen kommer få flera klubbar att tänka efter en extra gång ifall man verkligen vill värva spelaren. Gayás lön kommer även att höjas efter sina fina insatser den senaste tiden då ytterbacken dragit väldigt mycket intresse till sig.

Själva förlängningen har det varit på tal under en längre tid men flera olika faktorer ska ha påverkat förhandlingarna och dragit ut på tiden.

Jagas av Real Madrid

Under mer eller mindre hela den pågående säsongen har det ständigt pratats om att Real Madrid ska vara väldigt intresserade av att värva den Pedreguer-födde försvararen och enligt spansk media ska förlängningen inte påverka klubbens intresse. Den spanska huvudstadsklubben har länge letat efter en vänsterback och efter intresset för Fabio Coentrão från Premier League lägger man in en extra växel för att ersätta portugisen.

Även flera klubbar i den engelska ligan ska ha visat intresse för Gayá men 19-åringen har valt att förlänga sitt kontrakt med Valencia och kommer troligtvis att stanna flera år i klubben i och med det nya projektet med Peter Lim.

SE ÄVEN: Uppgifter: Bayern Münchens transferplan till sommaren

SE ÄVEN Agenten: ”Med 90 procents säkerhet lämnar han”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply