Officiellt: Fulham lånar från Everton

Fulham har under dagen bekräftat på Twitter att man gjort klart med ett nyförvärv. Championship-klubben lånar in en vänsterback från Everton.

Luke Garbutt är 22 år och en stor talang. Han var bland annat med England i U21-EM där han startade samtliga tre matcher. Han ägs av Everton, men att vara andravalet bakom Leighton Baines är verkligen inte lätt. Självklart är engelsmannen en talang som Merseyside-klubben tror på väldigt mycket vilket gjort att de nu valt att låna ut Garbutt.

Lånas ut till Championship

Det är Championship-klubben Fulham som lånar in 22-åringen över hela den kommande säsongen, det bekräftas på Twitter. London-klubben hade en otroligt tung säsong förra säsongen där de slutade på 17:e plats i ligan, där man förlorat hela 22 av 46 matcher med -21 i målskillnad. En värvning från ett Premier League-lag som förbättrar defensiven kan alltså vara precis vad Fulham behöver.

Ingen tanke på att sälja honom

Allt det handlar om är ett helt vanligt lån, inga klausuler. Garbutt är som sagt en talang som Everton tror på och förra säsongen skrev han på ett nytt femårskontrakt och spelade 10 matcher. Han fick alltså speltid, men tanken med det här lånet är att han ska få mer kontinuerligt med speltid.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply