Officiellt: David De Gea förlänger med Manchester United

David De Gea stannar i Manchester United

Under fredagseftermiddagen bekräftar Manchester United på sin hemsida att man förlängt David De Geas kontrakt till 2019 med option på ytterligare ett år.

David De Gea förlänger sitt kontrakt med Manchester United till sommaren 2019, det stod klart under fredagen då The Red Devils offentliggjorde det hela på sin officiella hemsida. Det nya kontraktet sträcker sig över fyra år med option på ett femte om parterna skulle vara överens om ett sådant.

Den spanska landslagsmålvakten köptes 2011 från Atlético Madrid La Liga där han vuxit fram till en av landets största målvaktstalanger. Sen flytten till Old Trafford har spelaren gjort 175 matcher för klubben och vann bland annat Premier League-titeln 2012/2013. De Gea har även vunnit Sir Matt Busby Player of the Year vid två tillfällen. Priset ges ut till klubbens bäste spelare var år.

Huvudpersonen själv säger till klubbens hemsida att han är väldigt nöjd med att förlänga och att han njuter av att spela i Manchester United.

– Jag är lättad över att ha börjat ett nytt kapitel i min karriär här i United. Jag har alltid njutit av att spela med dessa underbara lagkamraterna framför våra fantastiska fans. Manchester United är en speciell klubb och Old Trafford är det bästa stället att spela fotboll på för mig. Jag ser fram emot att lägga en jobbig sommar bakom mig och koncentrera mig på att jobba hårt för att utvecklas och hjälpa mina lagkamrater att nå framgång, säger De Gea.

Även lagets tränare Louis van Gaal fick kommentera målvaktens kontraktsförlänging.

– Jag är otroligt lättad över att David har skrivit på ett nytt kontrakt då han är en av världens nästa målvakter. Jag är väldigt glad att han kommer att vara en del av laget under flera år framöver. Han är en väldigt populär spelare som gillar att utvecklas och bli bättre i sitt spel. De Gea har många fina år framför sig.

Källa: manutd.com

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply