Officiellt: Daniel Amartey till Leicester City

Officiellt: Daniel Amartey till Leicester City

Leicester värvar före detta Djurgårdaren Daniel Amartey

På måndagsförmiddagen stod det klart att den engelska toppklubben Leicester City värvar Daniel Amartey, detta enligt FC Köpenhamns administrerande direktör.

Daniel Amartey har varit intressant för flera toppklubbar runt om i Europa. Redan i somras pratades det om att Daniel Amartey var på väg till fransk storklubb men valde att stanna i Köpenhamn. Under vinterfönstret kom dock ett bud som den danska huvudstadsklubben inte kunde neka. Leicester City hade kontaktat FCK om en värvning av den före detta Djurgårdsspelaren Daniel Amartey och enligt klubbens administrerande direktör Anders Hørsholt kunde man inte tacka nej till erbjudandet.

– Vi kunde inte säga nej till en transfer av den här storleken, detta är det bästa för Köpenhamn i slutändan. Vi är glada över att Daniel har varit hos oss, men detta är en del av vår strategi som klubb, säger den administrerande direktören Anders Hørsholt till klubbens hemsida.

– Daniel har från dag ett varit en otroligt bra spelare och har utvecklats väldigt mycket under sin tid i klubben. Han han fått mycket uppmärksamhet och nu får han uppfylla en dröm genom att flytta till en toppklubb i Premier League som följt honom länge. Det stora intresset för Amartey gjorde att vi värvade in William Kvist i sommar och kommer fortsätta att förstärka trupen. Vi önskar Daniel lycka och vi är säkra på att han får en framgångsrik karriär, säger klubbens tränare Ståle Solbakken.

Försäljningen av Amartey är en av de största i klubbens historia och tidigare har Leicester Mercury rapporterat att man köper loss spelaren för cirka 61 miljoner kronor. Enligt Fotbollskanalen kommer Djurgården att få närmare 7,5 miljoner kronor för affären.

Sommaren 2014 stod det klart att FCK värvar Amartey efter att ha varit i Stockholmsklubben under perioden 2013-2014.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365