Officiellt: Crystal Palace förlänger med mittfältaren

Bolasie skriver på för tre och ett halvt år

Crystal Palace har lyckats förlänga kontraktet med en av sina största stjärnor. Yannick Bolasie har skrivit på en kontraktsförlängning med London-klubben, och det nya kontraktet sträcker sig till 2019. – Det är riktigt bra nyheter för den här klubben, säger Alan Pardew.

Yannick Bolasie värvades 2012 till Crystal Palace från Bristol City. Det dröjde dock till den förra säsongen innan det riktiga genombrottet kom för den Frankrike-födda kongolesen, som då slog till med fyra mål och sex assist och blev en av förra säsongens stora snackisar i fotbollsengland. Den här säsongen har yttermittfältaren ännu inte lyckats lika bra med poängskörden, men är alltjämt viktig för Alan Pardews lagbygge.

Förlänger till 2019

Nu har Crystal Palace lyckats säkra upp sin stjärna i ytterligare ett par säsonger. 26-åringens tidigare kontrakt gick ut sommaren 2017, men under lördagen blev det klart att han har förlängt det med ytterligare två år till 2019. – Det är riktigt bra nyheter för den här klubben att säkra den här spelaren. Han är en bra person och en trevlig karaktär, säger tränaren Alan Pardew till klubbens officiella hemsida.

”Glad över kontraktet”

Yannick Bolasie själv är även han nöjd med sitt nya kontrakt med den nuvarande Premier League-tian som möter Watford borta idag. ”Glad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt med @CPFC ord kan inte beskriva hur glad jag är. Nu måste jag bara visa det imorgon”, skriver han på sin Twitter. Men trots förlängningen tror tränare Pardew att Crystal Palace inte kommer lyckas behålla sin publikfavorit när Bolasie når sin fulla potential. – Om jag kan göra honom ännu bättre är det naturligtvis bra för klubben. Men när han lyckas prestera på högsta nivå kommer han inte att spela här i tre och ett halvt år till, vad det än står på hans kontrakt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply