Officiellt: Blackburn lånar svensk från Swansea

Modou Barrow klar för spel i Blackburn

Den förre Östersund-spelaren, Modou Barrow, värvades under den förra säsongen av ingen mindre än Swansea från Premier League. Många i Sverige ville då ha med honom i landslaget, men den offensive spelaren har haft det tufft i klubben under senare tid och lånas nu ut till Championship.

Modou Barrow flyttade till Sverige som 11-åring och spelade i ett antal olika klubbar under sin ungdomstid. Det stora genombrottet kom när yttermittfältaren anslöt till Östersund i januari 2014 från Varbergs BOIS. Med 10 mål på 19 matcher i Superettan så drog 22-åringen till sig intresse från Storbritannien, närmare bestämt från Swansea, som i september samma år valde att skriva ett kontrakt med Barrow.

Efter att ha spenderat stora delar av säsongen på bänken och läktaren lånade Swansea ut svensken i mars 2015 till Nottingham, där han avslutade säsongen med fyra framträdanden i Forest. Nu får Barrow återigen pröva på spel i Englands näst högsta division.

Lånas ut till november

Blackburn Rovers bekräftar på sin officiella hemsida idag att man lånat in Modou Barrow på ett korttidslån. Sejouren i Blackburn kommer att sträcka sig till november.

Swansea har gett Barrow sin tillåtelse att spela i årets Capital One Cup, vilket innebär att den snabbe yttern kan vara tillgänglig i morgondagens cupmatch mot Shrewsbury Town.

Blackburn inledde årets ligaspel med att förlora mot Wolverhampton under lördagen (1-2).

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply