Officiellt: Berbatov till PAOK

Förre Manchester United-spelaren flyttar till Grekland

Dimitar Berbatov, som tidigare i sin karriär spelat för Manchester United, har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med grekiska PAOK.

Den förre detta bulgariske landslagsanfallaren Dimitar Berbatov är klar för PAOK i den grekiska högstaligan. Under onsdagen meddelade klubben – via deras officiella hemsida – att de gjort klart med den 34-årige anfallaren. Kontraktet sträcker sig till den 30 juni 2016 och Berbatov ansluter på en fri transfer efter att ha släppts av Monaco tidigare i somras.

Spelade i tre olika PL-klubbar

Berbatov inledde sin karriär i inhemska CSKA Sofia innan han såldes utomlands till tyska Bayer Leverkusen i januari 2001. Därefter prövade han lyckan i Premier League för Tottenham, Manchester United och Fulham innan han gick vidare till Monaco i januari 2014.

Sammanlagt har 34-åringen nätat 274 gånger på 635 matcher i sina klubblag, utöver de 48 mål som han gjorde på 78 landskamper för Bulgarien innan han avslutade sin landslagskarriär i mars 2010.

Vann skytteligan i Premier League

Under sina år i Manchester United var Berbatov bland annat med och vann två Premier League-titlar (2008/2009 och 2010/2011). Han vann också skytteligan med sina 20 mål under den sistnämnda säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply