Wenger bekräftar: Lucas Pérez lämnar Arsenal

Arsenal släpper Lucas Pérez

Anfallaren som kom till Emirates Stadium inför den gångna säsongen har inte lyckats spela sig till en startplats. Nu står det klart att han lämnat Arsenal.

Lucas Pérez lämnar Arsenal under sommarens transferfönster, det bekräftar Arsene Wenger under torsdagsförmiddagen. Spanjoren har sen ankomsten sommaren 2016 fått stå i skuggan bakom Olivier Giroud i anfallet och nu lämnar han för spel på annat håll.

– Jag gillar inte att bli av med spelare.. Men vi har många anfallare och förmycket konkurrens är inte bra, säger Wenger efter att ha blivit tillfrågad om spelarens framtid.

Spelarens kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2020 men det är oklart om Pérez kommer lämna via lån eller permanent övergång. Det mesta tyder dock på att han flyttar tillbaka till La Liga där hans gamla klubb Deportivo La Coruña ska ha visat intresse för ett återköp men det är oklart vad spelaren i fråga skulle komma att kosta. Pérez lämnade den galiciska klubben för 20 miljoner euro, en siffra som Arsenal i största sannolikhet vill ha tillbaka vid en försäljning av 28-åringen.

Wenger bekräftar- Lucas Pérez lämnar Arsenal

Kan gå till Newcastle United

Det är dock inte bara Deportivo La Coruña som är intresserade av spelarens tjänster. Även Newcastle United med Rafa Benítez i spetsen sägs vara intresserade av att värva Lucas Pérez i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply