Uppgifter: Steve McClarens tid i Newcastle kan vara över

Uppgifter: Steve McClarens tid i Newcastle kan vara över

Magpies tränare kan vara borta redan i slutet av veckan

Newcastle har inte haft det så lätt den här säsongen och ligger näst sist i Premier League tabellen, något som kan leda till sparkningen av tränare Steve McClaren och intresserade ersättare ryktas vara David Moyes och Rafa Benitez.

Newcastle United har haft en svängig säsong med enbart 6 vinster och ligger med sina 24 poäng näst sist i Premier League tabellen. Det är visserligen bara 1 poäng som skiljer 19: onde placeringen från den säkra 17: onde platsen men det är ingen gynnsam position att sitta på. Efter helgens 1-3 förlust mot Bournemouth kan tålamodet hos Newcastle vara slut. Enligt flertalet brittiska medier, däribland The Guardian, så sägs det att Steve McClaren inte sitter särskilt säker på sin tränarpost längre och att den före detta engelske förbundskaptenen kan riskera att förlora sitt jobb redan i veckan.

– Jag ger inte upp, jag vill inte ge upp. Jag tvivlar inte på mig själv över huvud taget. Men det är inte mitt beslut, det är upp till andra att bestämma, säger han enligt The Guardian.

Med bara 9 omgångar kvar så börjar tiden att rinna The Magpies ur händerna och någonting måste göras för att säkra fortsatt Premier League spel nästa säsong. Ett tränarbyte, även med så få omgångar kvar, har nämnts som det sannolikaste alternativet. Enligt The Guardian så är David Moyes och Rafa Benitez de två troligaste kandidaterna till att ta över om McClaren skulle få lämna i veckan. Många Newcastle fans sägs vilja se Benitez på tränarposten medans klubbens ägare Mike Ashley sägs vara mer intresserad av Moyes, då Benitez skulle vara lite för utmanande för klubbägarens smak.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply