Summering av England i Europa – del 3

Manchester United utgjorde i veckan en del av världens mest omtalade sportevenemang på mycket länge. Jag pratar förstås om returmötet på Old Trafford mot den spanska giganten Real Madrid, ett möte som höll på förväntningarna matchen igenom och slutade på ett högst dramatiskt sätt.

Sir Alex Ferguson var i mina ögon tillställningens största stjärna. Han hade modet att peta Wayne Rooney, sympatin att låta Ryan Giggs njuta av sin 1000-match för Manchester United samtidigt som han höll matchplanen på ett fantastiskt sätt då han säkerligen skulle vunnit matchen om det inte vore för en omtalad sekvens.

Nani kom omedvetet fel in i en situation med Los Blancos Arbeloa och olyckligtvis med dobbarna i spanjorens bröst. Sekvensen går att diskutera om och om igen, då åsikterna är delade. Jag anser dock personligen att det är en fifty fifty-situation, varken eller. Det är helt enkelt upp till domaren.

I vilket fall vände Real Madrid med Modric och Ronaldo i spetsen matchen till deras fördel. Real Madrid avancerar till en kvartsfinal, medan United för det här året är utslagna. En stor förlust för Ferguson och inte minst fotbollslandet England som med all säkerhet kommer ha NOLL lag med när kvartsfinalerna avgörs.

Chelsea hade en tuff kväll på den rumänska nationalarenan i Bukarest, där man åkte på stryk med uddamålet. Engelsmännen var allmänt bleka och med ett reservbetonat lag lyckades man inte ta poäng mot ett taggat Steaua Bukarest.

Målet kan på många sätt diskuteras, då det var en högst tveksam situation som skapade straffen. Straff blev det i vilket fall och därmed 1-0 till hemmalaget. Chelsea bytte in Mata mot slutet, men till ingen nytta. De regerande Champions League-mästarna får istället sikta in sig på returmötet i nästa vecka på Stamford Bridge. Räkna med att Chelsea kommer rycka upp sig!

Newcastle gjorde vad som krävdes i Ryssland och kryssade mot miljardbygget Anzhi. Pardew startade matchen med ett reservbetonat lag, men lyckades trots det försvara sig på ett förtroendeingivande sätt. Newcastle känns starka och lär med fullt manskap avgöra på hemmaplan inför sina hemmasupportrar.

Tottenham var i särklass det brittiska lag som imponerade mest i Europa-spelet under den gångna omgången. Ledda av den nya superduon i Gareth Bale och Gylfi Sigurdsson dominerade Spurs stort mot italienska Inter. Bale och Sigurdsson stod tillsammans för två mål och två assists vardera vilket utgör större delen av Tottenhams poängskörd. Imponerande av dessa spelare som följer upp succén från derbyt mot Arsenal.

Intressant var också att Tottenham pulveriserade Inter på det sättet som man gjorde, då Inter allt jämnt är ett av Italiens främsta lag. De lyckades trots detta inte pressa Tottenham något nämnvärt och fick se sig besegrade med 3-0 på engelsk mark. Tottenham lär dessutom avancera till en kvartsfinal, då der ska mycket till för att tappa en tremålsledning i returen på San Siro.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply