Officiellt: Newcastle värvar Chancel Mbemba

Försvararen ansluter från belgiska Anderlecht

Newcastles tredje nyförvärv är i hamn! Den landslagsrutinerade försvararen Chancel Mbemba har idag slutfört övergången till Premier League-klubben från belgiska Anderlecht.

Efter en del problematik gällande spelarens arbetstillstånd, har nu äntligen FA godkänt ansökan och övergången därmed blivit klar. Den 20-årige försvararen skrev egentligen på att kontrakt med Premier League-klubben Newcastle redan förra veckan men först idag står det klart att han alltså anländer från belgiska storklubben Anderlecht.

”Jag är riktigt, riktigt glad”

Spelaren från Demokratiska Republiken Kongo har signerat ett femårskontrakt med Newcastle och beräknas ha kostat klubben 8,5 miljoner euro att köpa loss.
— Jag är riktigt, riktigt glad över att vara här. Detta är den största ligan i världen och jag är mycket stolt över att bära tröjan för det här laget och spela i den här ligan, säger Chancel Mbemba.
— Jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa supportrarna att bli lyckliga, för att hjälpa mina lagkamrater och ge något extra till laget.

Den 20-årige försvararen slog sig fram i Anderlechts ungdomsled och har de senaste säsongerna spelat en mycket viktig roll på Constant Vanden Stock Stadium. Bland annat har han de senaste säsongerna fått lyfta ligatiteln 2014 samt den belgiska supercup-titeln både 2013 och 2014. Han spelade samtliga Champions League-matcher i gruppspelet förra hösten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply