Newcastle United jagar Kieran Gibbs

Arsenal-spelaren aktuell för The Magpies

Kieran Gibbs har inte fått så mycket speltid denna säsong, då Nacho Monreal har hållit honom utanför startelvan. Nu kan han lämna klubben i jakt på mer speltid, och då visar Newcastle United sitt intresse.

Under det senaste året har inte Kieran Gibbs fått särskilt mycket speltid i Arsenal, då spanske vänsterbacken Nacho Monreal har cementerat sin plats i startelvan. Därför kan Arsenal vara redo att kamma hem pengar vid en försäljning av 26-årige Gibbs, som fortfarande är ett väletablerat namn som trissar upp priset ett par miljoner. Engelska klubbar är på jakt efter inhemska spelare, för att uppfylla de krav som FA har ställt, och då kan Gibbs vara ett bra alternativ. Det tycker i alla fall Newcastle, vars trupp i dagsläget domineras av framförallt franska spelare men även spelare av andra nationaliteter.

Förbereder bud

Enligt Football Insider ska The Magpies förbereda ett bud på den landslagsmeriterade vänsterbacken. Man försökte låna honom i januari, men nobbades då av Arsène Wenger, som inte ville låta en viktig truppmedlem lämna mitt under säsongen. Nu kan man alltså göra ett nytt försök, men denna gång med en permanent lösning. Arsenal uppges vilja ha omkring 12 miljoner pund för att släppa Gibbs, som varit i klubben i 11 år.

Frågan är dock hur sugen Gibbs själv är på att ansluta till bottenklubben, särskilt om de skulle flyttas ner till Championship.

Gibbs kontrakt med Arsenal går ut 2018, och han ska ännu inte ha haft några förhandlingar med Gunners om ett nytt avtal.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply