Newcastle funderar på att sparka Steve McClaren

Newcastle funderar på att sparka Steve McClaren

Kan ta in David Moyes eller Rafael Benitez

Newcastle funderar på att sparka Steve McClaren och ersätta honom med antingen David Moyes eller Rafael Benitez, uppger The Guardian.

Det forsätter att storma i Newcastle United. Laget befinner sig fortsatt på nedflyttningsplats i Premier League efter gårdagens förlust hemma mot Bournemouth. Under förlusten kritiserade Newcastles supportrar Steve McClaren, lagets tränare. Fansen sjöng bland annat om att McClaren borde få sparken. Nu verkar det som att klubbens ledning kan ha lyssnat på fansen.

The Guardian uppger att klubbledningen kommer att hålla ett krismöte för att bestämma om man ska behålla den nuvarande tränaren eller sparka honom och leta efter en ersättare. Samtidigt ska McClaren själv ha pratat med klubbens VD Lee Charnley och uttryckt att han vill få chansen att ställa allt till rätta. Det sägs även att tränaren är säker på att han fortfarande är rätt man för att leda klubben.

De potentiella ersättarna som Newcastle tittar på om man skulle sparka McClaren ryktas vara David Moyes och Rafael Benitez. Bland annat sägs det att Benitez har uttryckt ett intresse för att träna klubben. Många personer i klubbledningen ser även Moyes som en stark kandidat till jobbet. Andra tränare som har nämnts i debatten är Brendan Rodgers och Nigel PearsonNewcastles ägare Michael Ashley sägs vara en stor beundrare av Rodgers, och Pearson har tidigare arbetat som assisterande tränare för Newcastle.

Newcastle befinner sig för närvarande på plats 19 i Premier League-tabellen, med 24 poäng. Närmaste konkurrenterna Norwich och Sunderland har 24 respektive 25 poäng. Det ska dock poängteras att Newcastle har tio matcher kvar att spela, samtidigt som de två konkurrenterna endast har nio matcher kvar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply