Bekräftat: Steve McCLaren får sparken av Newcastle

bet365
Bekräftat: Steve McCLaren får sparken av Newcastle

Efter åtta månader på tränarposten

Det är nu bekräftat – Steve McClaren har fått sparken som huvudtränare för Newcastle United, efter 8 månader på posten och enbart 6 vinster.

Det har cirkulerat rykten ett tag och nu är det bekräftat, via Newcastle Uniteds hemsida www.nufc.co.uk, att tränare Steve McClaren har fått sparken med omedelbar verkan. McClaren och hans lag mäktade bara med 6 vinster under hans totalt 8 månader som tränare och det var efter förlusten mot Bournemouth som bägaren rann över.

Klubben har färdigställt ett officiellt brev på sin hemsida där de beskriver situationen och ber till och med om ursäkt till McClaren för att det har tagit tid att göra allting officiellt, vilket har bidragit till ryktesspridningar och stress för såväl McClaren som alla spelare.

– Jag skulle vilja tacka Steve personligen för hans tjänster till Newcastle United. Han är en man av integritet och klass och han har uppträtt med enorm stolthet under denna svåra tid, skriver Lee Charney på klubbens officiella hemsida.

– Steve jobbade outtröttligt för att försöka att tillföra framgångar till Newcastle United. Han har den yttersta respekt från alla spelare, personal och ledningen och han lämnar med våra varmaste lyckönskningar och uppriktiga tacksamhet. Vi känner att en omväxling behövs nu för att ge klubben bästa möjliga chans att försäkra sig om en framtid i Premier League, fortsätter Charney.

Under McClarens tid som tränare på Tyneside spelade laget 28 matcher, vann 6 och förlorade 16. De gjorde 28 mål men släppte in 53 stycken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply