Mark Clattenburg aktuell för kinesiska ligan

Mark Clattenburg aktuell för kinesiska ligan

Världens bästa domare kan lämna Europa

Först Oscar och sedan Carlos Tevez. Kinesiska ligans nästa transfermål? Premier League-domaren Mark Clattenburg, som nyligen utsågs till världens bästa domare. Ett intresse som domaren är smickrad av. 

Det har varit ett väldigt bra år för Mark Clattenburg, som vid sidan av att döma toppmatcher i Premier League fått flera hedervärda uppdrag i fotbollsvärlden. Den engelska domaren har under det gångna året fått döma Champions League-finalen, EM-finalen och förra säsongens FA-cupfinal – vilket får ses som ett ganska svårslaget år som fotbollsdomare. Nu kan det dock vänta nya äventyr för den meriterade domaren. Goal skriver i dag att den kinesiska ligan kan bli aktuell för Clattenburg som varit domare i Premier League i tolv år.

– Om en möjlighet dyker upp – är jag fortfarande kontrakterad med Premier League – men måste samtidigt se vad jag vill göra långsiktigt i min karriär. Hur länge kan jag vara tränare? Jag har dömt Premier League i tolv år. Det har varit tolv underbara år, säger Clattenburg enligt Goal.

”Pengar har aldrig varit en drivkraft”

Att döma i kinesiska ligan skulle förmodligen innebära ett ekonomiskt uppsving för Clattenburg. Men enligt engelsmannen kommer inte pengar spela in vid ett eventuellt beslut.

Pengar har aldrig varit en drivkraft för mig som domare. Det handlar mer om drivkraften att göra någonting annorlunda, säger han enligt Goal.

Än har det dock inte kommit något bud från ligan. I alla fall inte om man ska tro Mark Clattenburg själv.

– Det ligger inget erbjudande på bordet, men kommer det ett kommer det ske ett övervägande. Men för tillfället trivs jag med att jobba för Premier League och UEFA.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply