Marcus Rashford om speltiden: ”Det är frustrerande”

Supertalangen vill ha mer speltid

Marcus Rashford slog igenom i Manchester United med dunder och brak förra säsongen. Men trots hans fina prestationer har han inte fått den speltid han hade önskat, förklarar han enligt Daily Mirror.

När stora delar av Manchester Uniteds anfallsled låg i sjukstugan förra säsongen dök en viss 18-åring upp och gav supportrarna hopp om en blivande storstjärna. Det var Marcus Rashford som presenterade sig med två mål i Europa League-mötet med Midtjylland. Sedan dess har framgångssagan fortsatt för supertalangen, vilket han belönades med en plats i den engelska EM-truppen i somras.

Trots att han har fortsatt att näta för United har speltiden varit knapp för honom. Hittills har det bara blivit två starter för honom i Premier League, fastän han själv anser sig förtjäna mer.

”Vill bli den ultimata anfallaren”

Enligt Daily Mirror, som hänvisar till Manchester Evening News, förklarar Rashford att han behöver mer speltid för att kunna utvecklas som han vill.

– Jag vill bli den ultimata centrala anfallaren. Jag vill kunna spela till vänster, höger och i mitten. Tränaren har tränat mig på höger och vänster sida, så jag tror att han försöker utveckla mitt spel på de fronterna.

– Därför är det frustrerande att jag inte får spela så mycket jag vill, men jag är inte arg för jag förstår att det är svårt. Vi har många stora spelare och förmodligen sitter flera i samma sits som jag, som inte får de minuter de anser sig förtjäna, fortsätter han.

* Målskytt mot Leicester

Marcus Rashford fick chansen från start i dagens match mot Leicester City och tackade för förtroendet direkt. I den 40:e minuten nätade han för United, ställningen är i skrivande stund 4-0.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply