Zlatan kunde blivit utvisad – försvarar sig själv

Zlatan Ibrahimovic kunde blivit utvisad: ”Han hoppade in i min armbåge”

Manchester United tappade poäng i hemmamötet mot Bournemouth, men får ändå vara glad att Zlatan Ibrahimovic åtminstone inte blev utvisad. Det kanske han borde blivit efter att ha armbågat engelsmannen Andrew Surman i huvudet.

Efter flera raka segrar kom ett tungt poängtapp för Manchester United jakt på att hamna topp fyra i årets upplaga av Premier League, och i och med det få spela Champions League den kommande säsongen. Dock hade tre poäng i hemmamatchen på Old Trafford mot Bournemoth underlättat rejält, men nu blev det istället bara en poäng.

Matchen slutade 1-1 efter att Marcos Rojo gett hemmalaget ledningen efter halva första halvleken. Gästerna kvitterade dock i slutet av den första halvleken efter att norrmannen King förvaltat en straff på bästa sätt.

Missade straff – och borde blivit utvisad

I den andra halvleken blev Andrew Surman utvisade efter att ha fått sitt andra gula kort, och kanske skulle även Zlatan Ibrahimovic ha blivit det efter att ha både knuffat och armbågat sina motståndare. Dessutom missade Zlatan en straff, och slutresultatet skrevs till 1-1.

Svensken borde kanske blivit utvisad, i alla fall enligt flera experter, men till BBC försvarar anfallaren sig själv.

– Lyssna, det som händer på planen stannar på planen. Jag är inte någon som attackerar andra vid sidan av planen. Du har TV-bilderna, du kan se bilderna. Jag hoppar högt och han hoppar in i min armbåge, säger superstjärnan.