Zlatan Ibrahimovic nominerad till Balon d´Or

Trots tunga säsongsinledning – Zlatan topp 30 i Europa

Zlatan Ibrahimvic har ännu en gång blivit nominerad till Balon d´Or.

De första månaderna i Manchester United har inte varit en dans på rosor för svenske Zlatan Ibrahimovic. Trots att de första matcherna inleddes som en dröm har säsongen utvecklats till något helt annat. Under söndagseftermiddagen fick United se sig besegrade av Chelsea med 4-0 och Zlatan blev rejält sågad i brittisk press.

Återigen nominerad

Men trots det står Zlatan Ibrahimovic återigen som en av de 30 främsta fotbollsspelare i Europa efter att ha blivit nominerad till Balon d´Or. Nomineringen delas kanske dock ut i förstahand för hans insatser i Paris Saint Germain under våren förra året, vilket slutade i båda franskt ligaguld och cup-guld samt en överlägsen vinst i Ligue 1:s skytteliga.

Inför i år har Balon d´Or:s upplägg dock ändrats om. Förr brukade prisets vinnare utses av spelare, tränare och journalister, men i år är det bara journalister som röstar.

Vinnaren av Balon d´Or kommer utses den 13:e december och några av de andra nominerade är Cristiano Ronaldo, Andres Iniesta, Gonzalo Higuain och Diego Godin. Dock lär ett namn som Lionel Messi läggas till inom kort då bara de 15 av totalt 30 namnet presenterats än så länge.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply