Uppgifter: Romelu Lukaku klar för Manchester United

Uppgifter: Romelu Lukaku klar för Manchester United

Blir ingen återkomst till Chelsea

Romelu Lukaku har länge varit en av Premier Leagues mest omtalade anfallare och har ryktats vara på väg bort från Everton, och en flytt ser mycket riktigt närstående ut nu, med flertalet källor som menar på att belgaren är klar för Manchester United.

Evertons stjärnanfallare Romelu Lukaku har länge ryktats vara nära att lämna klubben, med toppklubbar som har ryckt i honom samt Lukakus egna önskan om att spela Champions League-fotboll, men har trots det stannat kvar tre säsonger i Everton. Men nu ser det ut som att det är dags för den belgiske anfallaren att lämna Merseyside-klubben och ge sig ut på nytt. Under vårens gång har det ryktats kraftigt om att Lukaku kan komma att återvända till Chelsea, som han lämnade för Everton 2014.

Istället är det Manchester United som nu ser ut att ha kommit överens med Everton om en övergångssumma på 75 miljoner pund för anfallaren, detta rapporterar bland annat BBC Sport. United skall ha släppt tanken på att värva Real Madrids Alvaro Morata, som de kopplats ihop med flitigt under våren, då anfallaren sägs vara för dyr. Istället har man valt att satsa på Lukaku, och en deal sägs nu vara närstående. Enligt uppgifter skall klubben vara mån om att se till att affären klaras upp innan laget lämnar för försäsongstouren i USA på söndag, så att Lukaku kan sluta upp till laget.

Uniteds ikoniske anfallare Wayne Rooney sägs i sin tur vara på väg att lämna Old Trafford för att gå tillbaka till Everton. Dock skall denna affär inte ha något att göra med Lukaku-affären.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply