Sven Göran Eriksson: Rooney borde gå till Kina

Svenske tränaren vill se Wayne Rooney i Chinese Super League

Manchester United-spelaren Wayne Rooneys karriär börjar närma sig ett slut. Flera europeiska klubbar har visat intresse, men enligt Sven Göran Eriksson borde engelsmannen överväga att flytta till Kina för att testa lyckan där.

Det började redan den här säsongen när José Mourinho anslöt sig till Manchester United med ett jättekontrakt. Han ska då, enligt uppgifter från engelsk media bett United-profilen att lämna klubben, något som skapade ramaskri. Rooney är en av de största spelarna, om inte den största, sett till klubbhjärta och uppskattning av fansen, men har varit missnöjd med den bristande speltiden.

Nu kan alltså Wayne Rooney lämna mesta mästarna i Premier League. Tidigare har det ryktats om flera Serie A-klubbar som Napoli och Inter, men om en svensk får bestämma så kommer engelsmannen att åker österut.

”Det är bättre än vad man tror”

Sven Göran Eriksson, som just nu tagit över en ny klubb i Kina, förklarar för Sky Sports att en flytt till Kina hade kunnat vara bättre än vad många tror.

– Ligan är på uppgång, helt klart, säger den svenske 69-åringen och fortsätter.

– Det är mycket bättre att bo i Kina nu än vad folk tror, du skulle inte tro din ögon när du kommit dit. Dessutom vet jag att Wayne skulle ta plats i den kinesiska ligan utan större problem.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply