Officiellt: Wayne Rooney återvänder till Everton

Officiellt Wayne Rooney återvänder till Everton
bet365

Everton värvar Wayne Rooney

Efter 13 säsonger i Manchester United står det klart att Wayne Rooney lämnar Old Trafford och återvänder till Everton.

Det har varit på tapeten ett tag och Wayne Rooney har inte heller försökt dölja att han velat lämna Manchester United. På söndagförmiddagen blev det tillslut klart att Wayne Rooney lämnar och återvänder till Everton som han lämnade vid 16 års ålder för spel i United. Everton bekräftar affären på sin officiella hemsida och meddelar att spelaren skrivit på ett tvåårskontrakt med sin nygamla klubb. Everton och Manchester United ska ännu inte vara överens om en övergångssumma men det hela sägs lösas inom kort.

Innan flytten till Everton 2004 blev det två säsonger i den blåa klubben och totalt 17 mål på 77 matcher.

Lagets tränare Ronald Koeman är nöjd med Rooney återkomst.

– Wayne har visat den ambition och vinnarmentalitet, han vet hur man vinner titlar och jag är väldigt glad över att han kommer hem, säger holländaren och fortsätter:

– Han älskar Everton och var desperat över att återvända. Han är fortfarande bara 31 år och jag tvekar inte på hans kvalitéer. Det är helt fantastiskt att han är här.

Under sin karriär hos The Red Devils har Rooney vunnit Champions League, Europa League, fem Premier League-titlar, FA-Cupen, tre Ligacupen-titlar samt klubblags-VM. Rooney gjorde 323 mål i United under sin tid i klubben.

SE ÄVEN: Manchester United lönelista 2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365