Officiellt: Ralf Rangnick tar över Manchester United

Officiellt: Manchester United tar över Manchester United

Efter att ha gjort sig av med Ole Gunnar Solskjaer står det nu klart att tyske Ralf Rangnick tar över tränarposten i Manchester United. I alla fall under resten av säsongen.

Ralf Rangnick tar över tränarposten i Manchester United och stannar under resten av säsongen. De bekräftar den engelska storklubben på måndagsförmiddagen. Tyske Rangnick som tidigare varit med och utvecklat bland annat RB Salzburg och RB Leipzig flyttar nu till Old Trafford för att först agera interimtränare och därefter rådgivare under två år.

Till klubbens officiella hemsida säger Rangnick att han är fullt fokuserad på att skörda framgångar denna säsong.

– Jag är glad över att komma till Manchester United och fokuserad på att göra detta till en framgångsrik säsong, säger Rangnick och fortsätter:

– Truppen är full med talang och har en väldigt bra balans mellan ungdom och erfarenhet. Under de kommande sex månaderna kommer jag att hjälpa spelarna att uppnå sin fulla potential, både individuellt och som ett lag, avslutar han.

Manchester United ligger för närvarande på åttonde plats i Premier League med 18 poäng på 13 matcher. På torsdag ställs The Red Devils mot Arsenal hemma på Old Trafford.

SE ÄVEN: Uppgifter: Kepa kan lämna Chelsea för spel i Serie A

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply