Officiellt: Diogo Dalot klar för Manchester United

Officiellt: Diogo Dalot klar för Manchester United

Dalot skriver på för United

Spelaren ansluter från FC Porto i den portugisiska ligan och skriver på ett femårskontrakt med Manchester United. Affären blev officiell under onsdagseftermiddagen.

Manchester United har gjort klart med en ny värvning under sommarfönstret 2018. På onsdagen står det nämligen klart att man värvar Diogo Dalot från den portugisiska ligan och U21-spelaren ansluter direkt till Old Trafford

19-åringen hyllas stort av tränaren Jose Mourinho.

– Diogo är en extremt talangfull och ung försvarare som har alla kvalitéer för att bli en stor spelare i vår klubb. Han har allt som en ytterback behöver: Han är stark, bra taktiskt och fina tekniska kvalitéer. Dalot kommer från Portos ungdomsakademi och har den mentalitet som krävs för att spela på högsta nivå, säger han till Uniteds officiella hemsida.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Manchester Uniteds stjärnor

Spelaren själv säger att han kommer ge allt för The Red Devils.

– Att komma till United är en otrolig möjlighet för mig. Jag har växt upp i Portos ungdomslag och jag är väldigt tacksam för allt de gjort för mig. Jag kunde dock inte tacka nej till att komma till världens största lag, säger han och fortsätter:

– Jag ser fram emot att få jobba med Jose Mourinho och lära mig allt av en sådan framgångsrik tränare. Jag ser fram emot att få spela tillsammans med alla fantastiska spelare som finns i truppen.

SE ÄVEN: Officiellt: United värvar mittfältaren Fred

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply