Neville: ”United bör lägga stora summor på Diego Simeone”

Neville: "United bör lägga stora summor på Diego Simeone"

Tidigare i veckan slog Diego Pablo Simeone och hans Atlético Madrid ut Manchester United från Champions League. Nu säger legendaren Gary Neville att engelsmännen bör lägga stora summor för att anställa argentinaren.

Det var uppgivet på Old Trafford i tisdags då det stod klart att Manchester United är utslaget ur säsongens upplaga av Champions League. Efter 1-1 i det första mötet vann Atlético Madrid returen med 0-1 vilket gör att man ställs mot Manchester City i kvartsfinal.

Missnöjet mot interimtränaren Ralf Rangnick växer och i en diskussion kring vem som bör ta över efter tysken till sommaren säger Gary Neville att Diego Pablo Simeone, 51, borde ta över rodret. Detta enligt Daily Mirror.

– Diego Simeone borde vara en kandidat, men ingen har lyckats ta honom från Atlético Madrid. Han är fast där, men det hade varit grymt att se honom i Premier League. Du såg det i tisdags och jag har sett det många gånger. Jag förlorade med 2-0 mot honom när jag tränade Valencia. Då hade han en Griezmann i toppform innan han gick till Barcelona. Han är en fantastisk tränare och tar sig an varje match på ett brutalt sätt. Han är en tuff tränare och Manchester United behöver en tuff tränare.

Neville menar att United behöver en tränare som kan mäta sig med de bästa i Premier League.

– Manchester United behöver en tränare som kan utmana Jurgen Klopp och Pep Guardiola. De är de bästa tränarna så United behöver någon som kan stå vid sidlinjen och vara på samma nivå, det är något Simeone kan.

Vidare säger Neville att han tror att United istället kommer satsa på antingen Ten Hag eller Pochettino.

– Jag hade inte räknat bort Simeone, men jag tror att Ten Hag och Pochettino är rätt väg att gå då United vill ha en progressiv coach som spelar på ett speciellt sätt. De kommer troligen vara billigare och mer lättillgängliga.

Engelsmannen avslutar med att säga att han tror att det kommer kosta en hel del att lösa Simeone.

– Jag vet inte hur mycket det kostar att lösa Simeone från Atlético Madrid, men Manchester United skulle behöva betala stora summor.

I slutet av februari månad uttalade sig även Roy Keane om tränarsituationen i United. Även han tycker att Simeone skulle vara rätt man för jobbet.

– Simeone är rätt person för jobbet. Han har en jobbig period i Atlético och det kan vara så att hans tid där går mot sitt slut. Simeone är rätt namn, United bör gå efter honom, han har en bra personlighet. Han har skördat stora framgångar och är en stor tränare, sa Keane då enligt Daily Mirror.

Simeone har kontrakt med Atlético Madrid till och med sommaren 2024.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply