Mourinho: “Jag skulle hellre vinna Europa League”

Mourinho: "Jag skulle hellre vinna Europa League"

Om portugisen själv fick välja

Manchester Uniteds tränare José Mourinho har ögonen på en topp fyra placering i Premier League, men siktar även på att vinna fler pokaler och om han själv fick välja skulle han kvalificera sig till Champions League genom att vinna Europa League, hellre än att hamna i Premier Leagues topp fyra.

José Mourinho har lyckats lyfta Manchester United sedan han tog över som tränare för the Red Devils, och laget har redan lyckats ta hem en pokal då de lyckades vinna ligacupen tillsammans, och Mourinho har nu vittring på mer.

De har gjort bra ifrån sig även på den internationella scenen, och har lyckats avancera till kvartsfinalen av Europa League, där de kommer att möta Anderlecht, och det är där som Mourinho kommer att vilja satsa, uppger han i en intervju via Goal.

– Ja, stor vinst, för det håller oss levande i racet om topp fyra, sade Mourinho.

– Om vi inte vinner idag förlorar vi en chans i relation till Arsenals förlust, till Manchester City mot  Liverpool.

– Jag skulle föredra att vinna Europa League, för det ger oss detsamma, Champions League-fotboll, men det ger oss en trofé, prestige, en europeisk supercup. Men vi kanske inte vinner Europa League. Så vi måste kämpa för att hamna i topp fyra. Det är en massiv vinst för oss, avslutade Mourinho.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply