Manchester United vill förlänga med José Mourinho

United vill skriva nytt kontrakt med portugisen

José Mourinho har imponerat på ledningen i Manchester United, som nu uppges vilja förlänga med portugisen enligt The Guardian.

I början av sommaren stod det klart att José Mourinho skulle ta över Manchester United inför den här säsongen efter att han hade blivit avskedad från Chelsea förra hösten. Manchester United, som inte hållit samma kvalité sedan Sir Alex Ferguson lämnade sin tränarpost år 2013, var i behov av en ny tränare med tanke på att varken David Moyes eller Louis van Gaal lyckades leva upp till klubbens förväntningar.

Med flera tunga stjärnvärvningar inför säsongen, så som Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba, hade Mourinho perfekta förutsättningar för att få ihop ett starkt lagbygge inför hans första tid på Old Trafford. Och trots att det kan tyckas finnas mer att hämta så har den portugisiske tränaren hittills gjort det bra. På tio matcher har man gått obesegrade och i Premier League har man skrapat ihop 30 poäng på 17 omgångar vilket anses fullt godkänt med tanke på hur det sett ut under de senaste säsongerna.

Nu skriver The Guardian att Uniteds klubbledning varit så pass nöjda med 53-åringen så här långt att man vill erbjuda honom en kontraktsförlängning och ett mer lukrativt avtal. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig fram till 2019 men Manchesterklubben vill i dagsläget nå en ännu mer långsiktig överenskommelse med den forne Chelsea-tränaren. Mourinho själv verkar vara högst angelägen av att förlänga.

– Jag skulle vilja stanna här i många, många år. Det skulle innebära att jag förmodligen aldrig mer skulle behöva söka efter någon annan klubb i Premier League, sa han tidigare i höstas enligt tidningen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply