Manchester United jagar Gianluigi Donnarumma – Kan ersätta David de Gea

Manchester United jagar Gianluigi Donnarumma - Kan ersätta David de Gea

Manchester United vill värva från Milan

David de Gea ryktas lämna Manchester United i sommar. Nu vill den engelska klubben ersätta honom med Gianluigi Donnarumma, rapporterar Transfermarketweb

Under den senaste tiden har det uppgetts att David De Gea är överens med Real Madrid. På grund av detta letar Manchester United efter en ny målvakt. Tidigare idag sades det att engelsmännen vill plocka in Jan Oblak från Atletico Madrid. Nu kommer andra uppgifter, som påstår att klubbledningen på Old Trafford riktar sina blickar mot ItalienUnited vill värva Gianluigi Donnarumma från Milan, uppger Transfermarketweb.

Källor på San Siro säger att Donnarumma är osäker på om han vill stanna i Milan efter den nuvarande säsongen. Han hävdas inte vara säker på om han vill lämna för en klubb som utmanar om de största titlarna i Europa eller om han vill hjälpa Milan att nå tillbaka till sin tidigare status som en europeisk toppklubb. Den situationen hoppas United kunna utnyttja. Premier League-klubben försöker nu locka spelaren till England.

Hård konkurrens

Det kommer inte bli enkelt för United att värva Donnarumma. Milan vill förmodligen inte sälja sin målvaktstalang, och om Milanoklubben ändå skulle välja att göra det så finns det flera andra klubbar förutom United som är intresserade. Till exempel vill både Juventus och Chelsea värva 18-åringen.

Sedan han var 14 år gammal

Donnarumma har tillhört Milan sedan år 2013, då han var 14 år gammal. Han debuterade för klubbens A-lag i oktober 2015 i en match mot Sassuolo. Han blev då den näst yngsta målvakten någonsin som startat i en italiensk ligamatch.

Efter fyra år på San Siro kan Donnarumma vara på väg mot ett nytt äventyr och en ny klubbadress.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply