Manchester United har anställt 50 scouter

50 scouter ska hjälpa Manchester Uniteds verksamhet

Manchester United är inte nöjda med hur organisationen ser ut i nuläget och man vill utveckla sin verksamhet. Sedan januari i år har man anställt hela  50 nya scouter för att upptäcka alla världens hörn.

De senaste åren har inte Manchester United presterat, varken på planen eller utanför. Man har förvisso haft ett framgångsrik fönster i sommar då både Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic plockats in men klubben är inte nöjda. Ledningen är inte nöjda med att akademin har nedprioriterats de senaste åren under klubbens kräftgång i ligan.

Därför har man den senaste tiden satsat på mer än bara möjliga A-lagsvärvningar. Man är ju faktiskt på jakt efter spelare som Romelu Lukaku, Nemanja Matic och Seamus Coleman, samtidigt som man vill förlänga med Juan Mata. Den största satsningen Manchester United gör just nu är runt scoutingverksamheten.

Anställt 50 nya scouter

Det är Daily Mail som har gjort en undersökning hos Manchester United och deras organisation. Där avslöjas det bland annat att man har anställt 50 nya scouter under 2016. Dessa scouter har skickats runt i alla världens hörn för att leta efter talanger som kan plockas till klubben.

En annan förändring är att tidigare har scouterna för A-laget och scouterna för ungdomslagen varit två enskilda avdelningar. Nu arbetar alla scouter under samma paraply och under samma ledning. Förhoppningen är att man ska få fram ännu en framtida oupptäckt världsstjärna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply