Louis van Gaal kritiserar Juan Mata och domaren efter utvisning

Louis van Gaal kritiserar Juan Mata och domaren efter utvisning

Manchester United-tränaren kritiserar Juan Mata

Idag spelade Manchester United på bortaplan mot West Bromwich och The Red Devils förlorade med 1-0. En som inte var nöjd efter matchen var Uniteds tränare som kritiserade Juan Mata efter det röda kortet.

På drygt tre minuter fick Juan Mata två gula och kort fick lämna planen. Då hade det gått 27 minuter av matchen och Louis van Gaal var inte glad över spanjorens agerande.

– Det första gula kortet var korkat för att du vet redan innan situationen att det är ett gult kort. Men med det andra gula kortet, när du redan har ett gult kort, så måste man ha i beräkningen att man redan är varnad, det är svårt. Du skadar laget, sa Van Gaal till Sky Sports efteråt.

Den holländske tränaren säger även att han tycker att dommaren borde tänka på vem som gör tacklingen och om den spelaren verkligen förtjänar ett andra gult kort.

– Domaren måste veta vem det är som gör tacklingen, Juan Mata har aldrig någonsin skadat en motståndare. Jag frågade honom, hur många röda kort har du tagit tidigare? Ingen, det här är mitt första.

Sky Sports rapporter berättade då att domaren inte tar hänsyn till spelarens personlighet, något Van Gaal inte tyckte var rättvist.

– Nej, det är inte relevant, men du måste veta om spelarnas karaktär, tycker jag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply