Juan Mata väntar fortfarande på kontraktsförlängning

Juan Mata väntar fortfarande på kontraktsförlängning

Spanjoren vill stanna kvar i Manchester United

Det har länge talats om hur framtiden kommer att se ut för Juan Mata i Manchester United, då spanjorens speltid är begränsad och han inte direkt är någon favorit hos tränare Jose Mourinho och hans kontrakt ännu inte har förlängts.

Juan Mata kom till Manchester United från Chelsea i januari 2014, för 37 miljoner pund. Han blev såld då dåvarande tränaren Jose Mourinho inte fann spanjoren ha de kvalitéer som han eftersökte i en mittfältare och skeppade således iväg honom till United. Nu, två år senare, är Jose Mourinho tränare i United och ser sig själv ännu en gång jobba tillsammans med Mata. Något som hittills har varit okej. Han har fått starta tre av fyra matcher och blivit utbytt i runt den 70: onde minuten och har bidragit med ett mål.

Mata skrev på ett kontrakt på fyra och ett halvt år när han anlände till Manchesterjättarna Men trots att han enbart har två säsonger kvar på sitt kontrakt, så har Mata fortfarande inte öppnat några förhandlingar med klubben över en förlängning av spanjorens kontrakt rapporterar den engelska tidningen The Daily Star. Han sägs ha kommit tillrätta i staden och vill förlänga sin vistelse i klubben. Representanter för Mata vill öppna förhandlingar med United om en möjlig deal, men han vet fortfarande inte om han finns i Mourinhos långtidsplaner.

Klubben sägs vänta på Mourinhos åsikter om huruvida han vill behålla Mata, detta trots att portugisen gett honom chanser hittills under säsongen att imponera.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply