Jose Mourinho ökar insatsen för Jose Fonte

Jose Mourinho ökar insatsen för Jose Fonte

Men måste låta andra spelare lämna klubben

Jose Mourinho vill jätte gärna värva den portugisiske mittbacken Jose Fonte från Southampton, men måste först se till att några andra spelare lämnar klubben innan en sådan affär kan bli av.

Manchester United sägs inte vara riktigt klara med sommarens inköp. Nye tränaren Jose Mourinho har under sommaren gjort några spektakulära inköp, som Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Eric Bailley och Henrikh Mkhitaryan, men sägs fortfarande inte vara helt nöjd. Defensiven behöver fortfarande förstärkning och det har under en tid ryktats om att Mourinho vill ha in landsmannen Jose Fonte som en del av sitt försvar.

Den engelska tidningen The Sun skriver att Mourinho är beredd att gå in ännu hårdare på Fonte för att få igenom en affär, men Mourinho har även blivit tillsagd att han då måste låta några andra högavlönade spelare lämna. Den portugisiske tränaren sägs förbereda ett bud på runt 12 miljoner pund för Southamptons Fonte, men Uniteds ledning insisterar på att laget först trimmas lite.

Det har ännu inte blivit av med någon försäljning eller utlåna av någon av Uniteds seniorspelare, även om spelare som Marcos Rojo och Bastian Schweinsteiger har varit tillgängliga under hela sommaren. För tillfället är Uniteds mest erfarne mittback Chris Smalling. Den 26årige försvararen har enbart 112 Premier Leaguematcher från start och har hittills inte fått starta en match för den nye tränaren.

För tillfället är det Daley Blind som spelar bredvid sommarens topvärvning Eric Bailley, men Mou är bekymrad över holländarens korthet. Medans Fonte, 32, ä stark i luften och har fyra Premier Leaguesäsonger bakom sig, något som kan vara förmånligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply