Uppgifter: Gareth Southgate efter Englands utklassning av Iran

Gareth Southgate efter Englands utklassning av Iran

England besegrar Iran med 6-2 på ett dominerande sätt, där alla Gareth Southgates beslut ger resultat, Bale bekräftar sitt värde för Wales mot USA, Gakpo gör sig ett namn på den stora scenen och Mendys dåliga form fortsätter att vara ett problem för Senegal och Chelsea.

Gareth Southgate har vunnit flest matcher av alla Englands ledare de senaste åren – och han gör sällan några misstag.

Sir Alf Ramsey anses fortfarande vara den bästa engelska tränaren på grund av att han vann VM 1966, men Southgate kommer på nära andra plats.

Southgate har aldrig varit en person som har valt att spela säkert med sina lagval. Under 2018 avvek han från normen genom att använda ett tremannaförsvar. Vid Euro 2020, i den pressade första matchen för England i en hemmaturnering mot ett erfaret Kroatien, placerade han Kieran Trippier som vänsterback och gav Kalvin Phillips sin turneringsdebut på mittfältet. Han skulle senare starta Sir Alf Ramsey i semifinalen.

Även om han vanligtvis är uppmärksam på den allmänna opinionen, låter Southgate inte detta hindra honom från att ställa upp England i det populära 4-3-3-systemet inför mötet med Iran. Hans riskabla drag var att starta Harry Maguire som vänster mittfältare, trots att han inte spelade särskilt mycket i början av Manchester Uniteds säsong.

Om Maguire inte läker sin skada i tid kan England få ett problem mot USA. För närvarande känns han stark efter att ha gjort ett huvudskott och lagt upp Sakkas mål mot Iran.

Saka levererade en prestation med två mål, även om Southgate kunde ha valt Phil Foden eller Marcus Rashford i stället.

Läs mer: om Gareth Bale  i Englands VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? England har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply