Bekräftar: Manchester United gick miste om Upamecano

Uppgifter: Manchester United gick miste om Upamecano

Manchester United kunde värvat Dayot Upamecano. Det bekräftar spelarens rådgivare Therry Martinez som även berättar varför en flytt aldrig blev av.

Dayot Upamecano, 22, har under det senaste året varit ett väldigt eftertraktat namn. Försvararen har växt ut till en av världens bästa mittbackar i RB Leipzig och i dagarna bekräftade Bayern München att man kommer betala spelarens utköpsklausul på 38 miljoner pund.

För sex år sedan kunde Manchester United köpa spelaren för en betydligt mindre summa. Det bekräftar spelarens rådgivare Therry Martinez i en intervju med franska So Foot. Han berättar även varför det inte blev någon flytt till Old Trafford.

– Vi träffade en mellanhand, men det fanns en skillnad mellan projektet hon presenterade för oss och vad som faktiskt skulle hända. En lägenhet utlovades, men det ändrades till en värdfamilj och bara sex hemresor för Dayots föräldrar. När du rycker upp en så ung spelare från rötterna är det inte tillräckligt. Jag ville att Dayot skulle ha en stabil emotionell balans utanför planen, säger Martinez.

Istället valde Upamecano att skriva på för RB Salzburg. Efter ett år i Österrike flyttade han till systerklubben RB Leipzig i Bundesliga.

SE ÄVEN: Paris Saint-Germain intresserade av Marcos Llorente

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply