13-årige Karamoko Dembele till Premier League?

bet365

Talangen tränade i England under veckan

Celtics 13-årige jättetalang, Karamoko Dembele, uppges nu vara på väg att skriva på ett ungdomskontrakt med någon av storklubbarna i Premier League.

Efter att flera videos cirkulerat på sociala medier där 13-åringen Karamoko Dembele visade upp en bländande teknik har nu flera storklubbar i Premier League hört av sig för att försöka värva spelaren. Enligt Sky Sports ska dessutom underbarnet ha åkt till England under veckan för att träna med engelska klubbar.

Dembele, som är född i London och har föräldrar från Elfenbenskusten, är tillgänglig för såväl det engelska, ivorianska och skotska landslaget när tiden väl är inne. Han har även fått erbjudanden från lag i andra ligor och kan komma att lämna de brittiska öarna inom kort.

Ses som ett framtidsnamn

Manchester United och Manchester City har båda visat intresse för storspelare som Lionel Messi och Antonie Griezmann under de senaste veckorna, men nu verkar det som om klubbarna vill tänka långsiktigt istället. Enligt engelsk media ska Manchester-lagen vilja värva 13-åringen, även om många anser det vara en dålig idé.

Det är få spelare som vid en sån låg ålder klarar pressen att slå igenom och bli en världsstjärna. Ett av ganska få exempel är Barcelonas Lionel Messi. Den lille argentinaren anslöt sig till den katalanska storklubben som just 13-åringen och lyckades trots all press bli en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply