bet365

Manchester United utmanar Manchester City om John Stones

Manchester United utmanar Manchester City om John Stones

Mourinho ger Guardiola en match om Stones

Manchester City och Pep Guardiola har länge varit ledande i jakten på Everton-försvararen John Stones. Nu rapporterar emellertid ansedda The Times att även Manchester United och José Mourinho ger sig in i jakten på engelsmannen.

Den nuvarande Manchester United-managern José Mourinho var intresserad av Evertons talangfulle mittback John Stones, 22, redan under portugisens tid i Chelsea, men då blev det aldrig någon övergång. Den här sommaren är Stones återigen ett hett namn ute på marknaden och Uniteds lokalrivaler Manchester City, nu med Pep Guardiola vid rodret, har rapporterats vara på väg att värva 22-åringen. Även Barcelona ska ha varit intresserade, men de fick nobben av engelsmannen.

Pep Guardiola vill värva John Stones…

Guardiola sägs vara väldigt mån om att förstärka truppen med den engelske landslagsförsvararen och ska ha gjort Stones till en av sina viktigaste prioriteringar i sommarens transferfönster. Spekulationer i brittisk media har också gjort gällande att Stones är nära att skriva på för Manchester City samt att City-anfallaren Wilfried Bony kan gå i motsatt riktning. Nu dyker emellertid en konkurrent upp till Guardiola: antagonisten José Mourinho och hans Manchester United.

Men det vill även José Mourinho göra

Det är högt ansedda The Times som kommer med uppgifterna gällande Uniteds intresse för Everton-mittbacken. Mourinho räknar med att argentinaren Marcos Rojo, 26, försvinner från truppen samtidigt som nyförvärvet Eric Bailly, 22, inte anses vara redo för en ordinarie Premier League-plats ännu. Det öppnar upp för ytterligare en mittback till Old Trafford, men om det ska bli Stones krävs det stora pengar: det har rapporterats om så mycket som £53 miljoner (cirka 600 miljoner kronor), vilket skulle göra honom till världens dyraste försvarare genom tiderna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply