Uppgifter: Det blir Everton för Wayne Rooney i sommar

Uppgifter: Det blir Everton för Wayne Rooney i sommar

Anfallaren återvänder hem

Enligt uppgifter till engelsk media och källor från båda klubbar så ser det ut som att det blir Everton som Wayne Rooney återvänder hem till i sommar, då hans gamla klubb noga har undersökt möjligheten att ta tillbaka anfallaren, och båda klubbarna sägs vara villiga att kompromissa.

Wayne Rooney har sagts vara på väg bort från Manchester United under en längre tid nu, då anfallaren inte är någon favorit hos José Mourinho och spelminuterna snabbt har blivit allt färre och färre. Det har talats om att anfallaren kan komma att återvända till sin pojkklubb, Everton, och enligt den engelska tidningen the Independent skall en förestående affär vara nära. Källor från båda klubbar skall ha sagt att en deal ”troligtvis kommer att ske” och affären kan till och med bli en gratis övergång.

United är villiga att låta Rooney lämna deras lönelista, och det har länge varit tal om en flytt till Kina för Rooneys del, någonting som i slutändan inte blev av under vinterns transferfönster, och en del av detta skall ha hängt på hans potentiella återvändande till Everton. Merseyside-klubben kommer inte att kunna erbjuda Rooney lika mycket i lön som han för närvarande tjänar, de sägs vara beredda att ge honom 150 000 pund i veckan, vilket är ungefär hälften av vad han tjänar nu, men United sägs vara beredda att göra avkall på en transfersumma, vilket skulle innebära en fri transfer för Rooney, något som skulle underlätta för Everton.

Everton är i behov av en ny anfallare, då det sägs att klubbens stjärna Romelu Lukaku kommer att lämna efter säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365