bet365

Manchester Citys närmar sig ny monstervärvning

Kevin de Bruyne påväg till Premier League

Det börjar närma sig en ny storvärvning för Manchester City. Denna gång är det storspelaren Kevin de Bruyne som snart kan bli Citys senaste nyförvärv.

Det har talats länge om att mittfältsstjärnan Kevin de Bruyne ska lämna tyska VFL Wolfsburg och klubbarna han ryktats till har varit många. Nya uppgifter pekar dock på engelska Manchester City som det mest troliga destinationen. Det är tyska Sky Sport som rapporterar att klubbarna närmat sig i en förhandling om mittfältaren.

Det ska röra sig om ett bud på 650 miljoner kronor för att få tyskarna att släppa sin nyckelspelare. Dock skriver samma källa att det ännu är för tidigt för de Bruyne att presenteras som Citys senaste nyförvärv. Budet ska redan ha lagts på mittfältaren för en vecka sedan men Citys bud innehåller en rad uppdelningar av betalningen, något som gjort förhandlingarna väldigt komplexa och utdragna.

Kan bli en av flera stora värvningar

För någon månad sedan kom beskedet om lättare sanktioner rörande UEFAs ekonomiska regler, även känt som Financial Fair Play (FFP). Manchester City som tidigare brutit mot reglerna genom att spenderade stort har denna transfersommar fått sina sanktioner lättade. Därav har man fått större utrymme att spendera och reaktionen har hittils varit enorm.

 

Manchester City har denna sommar redan gjort klart med två tunga nyförvärv, Raheem Sterling och Nicolas Otamendi. Två spelare man totalt betalat över en miljard kronor för. Skulle Kevin De Bruyne ansluta till Eastland-klubben innebär det att man spenderat över 1,7 miljarder kronor under det pågående transferfönstret.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply