Vincent Kompany aktuell för Inter Milan

“Lagkaptenen på väg bort från Manchester City”

Vincent Kompany uppges vara missnöjd med Pep Guardiola som tränare i Manchester City. Nu kan mittbacken vara på väg bort, där Inter Milan nämns som en möjlig klubbadress.

Sedan Pep Guardiola tog över Manchester City i somras har han fått både ris och ros. De som kritiserat tränaren har menat att han är hänsynslös gentemot sina spelare. Lagkaptenen Vincent Kompany är en av dem som fått känna på det. Enligt uppgifter var han ordentligt upprörd efter laguttagningen mot Barcelona Champions League tidigare i veckan där han petades av juniorspelaren Pablo Maffeo. Detta ska nu ha lett till en spricka mellan Kompany och Guardiola, där mittbacken sägs se över sina alternativ.

Sport Mediaset skriver nu att en klubb står redo att värva 30-åringen redan i januari om City gör honom tillgänglig till försäljning. Enligt källan kommer Inter att förbereda ett bud som förhoppningsvis är tillräckligt för Premier League-jätten. Man kommer dock få hosta upp en rejäl summa med tanke på att han är lagkapten och dessutom under kontrakt fram till sommaren 2019.

Vincent Kompany har varit i Manchester City sedan 2008. Innan spelade han i Hamburger SV och Anderlecht.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply