Uppgifter: Manchester City vill värva David Alaba

Uppgifter: Manchester City vill värva David Alaba

En av världens bästa vänsterbackar

Manchester Citys tränare Pep Guardiola rapporteras vara intresserad av att värva David Alaba, som fortfarande spelar i Bayern München där duon tidigare jobbade tillsammans, och är beredd att betala för den högt uppskattade försvararen.

Manchester City, med Pep Guardiola i spetsen, är beredda att erbjuda Bayern München ett bud på 40 miljoner pund för vänsterbacksstjärnan David Alaba rapporterar den engelska tidningen The Sun. Guardiola, som tog över Manchester City tidigare i somras, anser att de behöver två nya ytterbackar för båda sidorna av planen, då det är där Guardiolas lagmaskin är som vekast för tillfället. De senaste veckorna så har City släppt in mål direkt från misstag eller fel gjorda på såväl den högra som den vänstra flanken, allra senast i helgens senaste Premier Leaguematch där City spelade oavgjort 1-1 mot Everton, efter ett år mål på precis den flanken.

Guardiola har jobbat tre år tillsammans med Alaba då han fortfarande tränade Bayern och han skall ha haft en mycket bra relation med just vänsterbacken, som han värderar väldigt högt och ser som en av de bästa vänsterbackarna, om in den bäste, vänsterbacken i världen. Alaba har dessutom styrkan att han är väldigt anpassningsbar och kan spelas på i princip vilken position som helst, så länge det är på vänsterkanten det handlar om. Detta gör Alaba om möjligt än mer värdefull.

City har hållit möten med den 24årige schweiziske landslagsmannens representanter om detta bud inom de senaste två veckorna och de skall ha lagt fram sitt bud. Frågan kvarstår vad den tyska giganten gör. Alaba skrev under ett nyt kontrakt på 75 000 pund I veckan, och ett femårskontrakt i mars i år, men anfallaren själv har också hintat om en möjlig exit från den tyska stormaktsklubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply