Officiellt: Pep Guardiola förlänger med Manchester City

Officiellt: Pep Guardiola förlänger med Manchester City

Manchester City och Pep Guardiola är överens om ett nytt kontrakt. Det bekräftar den engelska storklubben på sin officiella hemsida.

Pep Guardiola har varit tränare i Manchester City sedan sommaren 2016. Nu står det klart att spanjoren stannar i klubben under ytterligare två år.

Så här säger klubbens ordförande Khaldoon Mubarak efter förlängningen.

– Förlängningen är ett bevis på Pep Guardiolas kvaliteter. Hans passion och intelligenta metoder har nu blivit en del av vårt DNA och vårt sätt att spela fotboll, säger Citys ordförande till klubbens hemsida.

Guardiola själv säger följande om förlängningen.

– Ända sedan jag kom till Manchester City har jag känt mig så välkommen i både klubben och staden. Sedan dess har vi åstadkommit fantastiska bedrifter tillsammans; gjort mål, vunnit matcher och titlar, och vi är alla stolta över den framgången, säger Guardiola till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har alla förutsättningar som finns för att göra ett bra jobb som tränare och jag är ärad över förtroendet jag fått av ägaren, styrelsen, Ferran och Txiki att fortsätta leda laget i två år till.

Det tidigare kontraktet sträckte sig till och med sommaren 2021. Den nya överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2023.

Totalt har det blivit 243 matcher för Pep Guardiola som tränare för Manchester City.

SE ÄVEN: Real Madrid utmanar Barcelona om Eric García

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply