Officiellt: Kyle Walker klar för Manchester City

bet365

Tottenham säljer Kyle Walker till Manchester City

Manchester City har varit på jakt efter en ny högerback efter att Bacary Sagna och Pablo Zabaleta lämnat klubben. Nu har man värvat in deras ersättare och det är Kyle Walker från Tottenham Hotspur.

Flertalet klubbar har under det senaste halvåret kontaktat Tottenham angående en värvning av lagets högerback Kyle Walker. 27-åringen stod för en väldigt fin insats under den gångna säsongen och nu drar flera storklubbar i spelaren. Manchester City har ständigt varit i förarsätet på jakten och rapporterats vara nära högerbacken flera gånger under våren och sommaren.

Senast igår rapporterade vi om att Walker var överens med Manchester City och att han skulle skriva på för klubben inom kort. Nu är affären också klar och bekräftar av de bägge klubbarna.

Världens dyraste högerback

I och med affären blir Kyle Walker den dyraste högerbacken någonsin när han skrev på sitt femårskontrakt med Manchester City. Han sägs kosta runt 500 miljoner kronor för Manchester City och han ser fram emot utmaningen.
– Jag är överlycklig över att ha skrivit på för City och jag inte inte bärga mig att sätta igång, sade 27-åringen till Citys officiella hemsida och fortsatte berömma Pep Guardiola:

– Pep Guardiola är en av de mest respekterade tränarna i världen och jag tror att han kan hjälpa mig att ta mitt spel till nästa nivå.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply