Manu Garcia återvänder till Manchester City efter misslyckandet

Manu Garcia återvänder till Manchester City efter misslyckandet

Lämnar nykomlingen för City

Den spanske mittfältaren Manu Garcia tvingas nu lämna La Liga-klubben Deportivo Alavés efter att ledningen varit missnöjda med hans prestationer på planen.

Manu Garcia har setts som en mittfältstalang i Spanien. Redan som 16-åring lämnade han Sporting Gijons ungdomslag för att testa lyckan i Manchester City. Till en början tillhörde han deras 18-åringar men fick sedan chansen att spela i U21-laget.

Efter att det gått trögt i Premier League-klubbens U21-gäng köpte holländska NAC Breda honom. Spanjoren fick direkt chansen att flytta tillbaka till norra Spanien då den baskiska klubben, tillika nykomlingen inför den här säsongen, Deportivo Alavés valde att ta in honom på lån.

Floppade i La Liga

Faktum är att Alavés har gjort det oväntat bra i den spanska ligan. Klubben parkerar bussen på en tolfteplats i ligan efter 17 omgångar och 2-1-segern borta mot Barcelona i den andra omgången såklart säsongens – och klubbens – höjdpunkt.

Men trots att laget presterat på planen har det inte varit en lyckad sejour för Manu Garcia. Efter flera bleka insatser på planen väljer nu Alavés att bryta kontraktet med honom samtidigt som Manchester City, som jagar andra La Liga-spelare, bekräftas köpa tillbaka 19-åringen.

Engelsk media uppger dock att han inte är tilltänkt i Pep Guardiols A-lag, utan med största sannolikhet får fortsätta att utvecklas i U21-laget. Dock har det även ryktats om anbud på mittfältaren från klubbar i den tyska, holländska och franska ligan. Men under eftermiddagen blev det dock klart att han återvänder på lån till NAC Breda, åtminstone säsongen ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply